top of page

Dopis mému budoucímu já aneb odteď za 10 let

Milá Alenko,


doufám, že se ti daří dobře a že netrpíš krizí středního věku, divnými chorobami nebo ztrátou zubů. Před deseti lety, když jsem ti psala tento dopis, totiž zrovna řádila jakási epidemie, kterou půlka lidí považovala za "trochu horší chřipku" a druhá totálně šílela a panikařila. Věřím, že za deset let po ní neštěkne ani pes (protože budou jiné).


Také doufám, že se ti daří dobře v osobním a pracovním životě. Co si tak vzpomínám, měla jsi práci, která tě i přes poměrně nízké finanční ohodnocení dost bavila. Podařilo se ti posunout se někam dál? Vydělat trochu víc? Zvládáte s mužem hypotéku? (To, že byste už nebyli spolu, mi vůbec nepřichází na mysl.) Nebo se věnuješ rodině? Co si tak pamatuju, čápovi se k vám moc nechtělo a už tě začínaly štvát poznámky rodičů z obou stran, že si přejí vnoučata. Moc bych ti přála, abys nemusela podstupovat úmorné pokusy umělého oplodnění a podobné kratochvíle. Pokud ses nakonec rozhodla zůstat bez potomstva, pochopím to.



Vzpomínáš, jak na základce, když ses začínala zajímat o ezoteriku a astrologii, ti připadala směšná charakteristika raka, která říkala, že je to domácí znamení? Přitom ses zamilovala do cestování a už chov domácích zvířátek ti občas připadal jako přítěž, protože se o ně vždycky musel někdo postarat. Teď máme poslední dvě morčata, jedna z původní trojice, více než sedmiletá, letos z kraje roku umřela. Pořídila sis pak ještě nějaká zvířátka, nebo když zase umožnili cestování, vydala ses raději do zahraničí?


Nedávno jsem se vedle japonštiny začala učit také korejsky, takže doufám, že jsi to, na co jsem ti teď udělala základ, jen tak z lenosti nezahodila. Zatím se v tom jen tak plácám a vlastně moc nevím, co dělám, ale minimálně díky japonštině se mi některá korejská slovíčka a jednoduchá gramatika chápe lépe. Vážně by mě zajímalo, jestli se mi za těch deset let povedlo se aspoň do jedné z těch zemí podívat. Právě teď je to díky té "skoro chřipce" v podstatě nemyslitelné.



Dopsala jsi tu knihu? Vyšla? Jsi autorkou mezinárodního bestselleru? Chodíš ob týden na kafe se Samanthou Shannon a Siri Pettersen? Ach jo, neštvi mě.


Vím, že mi nemůžeš odpovědět, ale třeba nakoukni do diáře, co ho píšu na přeskáčku, a můžeš si odpovědi poznamenat mezi deset let popsané řádky.


A víš, co? Dělej si, co chceš.


Pac a pusu


A.


 

P.S.: Právě čtu:



Tento příspěvek vznikl v rámci blogerské výzvy Na blogu záleží.



239 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page