top of page

Dívka ve vlaku | Audiokniha


Tahle. Kniha. Mě. Absolutně. Vytáčela. Ano, je hrozná, ale jako audiokniha je perfektně zpracovaná, proto jsem jí na Goodreads udělila průměrné hodnocení. Ve zkratce řečeno se jedná o levnou náhražku Zmizelé se třemi "hrdinkami", které jsou natolik zoufalé a protivné, že se do žádné z nich v podstatě nelze vcítit. V menší zkratce: jedna zkrachovalá existence jezdí vlakem, i když nemusí, aby mohla sledovat jinou zkrachovalou existenci, potom podniká zoufalé kroky, u kterých ji sleduje hysterická současná manželka jejího bývalého manžela. No to je vlastně fuk. Poslední hodina byla o kousek lepší, protože každou chvíli byl tím špatným někdo jiný. Aspoň trochu změna.


Jejich charaktery jsou však věrné, uvěřitelné a do hloubky zpracované, i když se "hrdinky" občas chovají nelogicky nebo nepřiměřeně svému věku, což ještě zvyšuje úroveň jejich zoufalství.

Přednesu audioknihy se ujala trojice hereček, které mám všechny ráda. Každou z výše vedených postav (mimo manžely) čte jedna z nich, takže je zřejmé, o čí kapitolu jde. Kniha je sestavena z deníkových záznamů třech žen, stejně jako Zmizelá, na rozdíl od ní jsou však používány nesystematicky a často v přeházeném pořadí, jen aby to pasovalo do příběhu. Mezi kapitolami jsou občas znělky. A hádejte, co napíšu. Ano, jsou dlouhé. V některých případech mají i přes půl minuty. Obvykle sestávají ze zvuků vlaku nebo ponuré melodie. Ano, fakt se tam hodí. I přes vynaloženou snahu OneHotBook musím zkonstatovat, že tuto knihu nikomu nedoporučuju. Alespoň ne tomu, kdo četl/viděl/poslouchal Zmizelou. Srovnání se prostě nelze ubránit.



 
Paula Hawkins
Čtou: Tereza Bebarová, Petra Špalková, Lucie Pernetová
Vydal: OneHotBook, 2015

3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page