top of page

Vím, že máš duši | Audiokniha

Aktualizováno: 28. 12. 2019

Jsme jediní, kdo má Clarksona jako audioknihu?

Pokud ano, mohou nám mezinárodní kolegové závidět. Pro nás Čechy je namluvena Clarksonovým dabérem, tedy stejným hlasem, který známe z Top Gearu - hlasem Zbyška Horáka.

Kniha samotná sestává z 22 kapitol pojednávajících o historii a kuriozitách Jeremyho oblíbených strojů. Můžete se tak dozvědět spoustu zajímavostí o letadlech, ponorkách, lodích, vzducholodích, vlacích i autech a navrch ještě o Kalašnikovu a Millenium Falconu.

Více mě bavily kapitoly na začátku knihy. Buď se Jeremy trochu vyčerpal ze svého břitkého anglického humoru, nebo jsem jeho stylu až příliš přivykla. Nebo jsou prostě lepší.


Zbyšek Horák měl během dabování Jeremyho Clarksona dost času přizpůsobit se jeho intonaci a dikci, proto věřím, že je celkem věrná. (Jak by svou knihu asi načetl autor samotný?) Přesto mám pocit, že je v některých chvílích přehrávaná. Prostě se mi výkyvy a důrazy v hlase zdají být až moc velké a důrazné. Ale jen občas.

Většinu ze skoro šesti hodin poslechu tvoří konzistentní příjemné vyprávění, které doporučuji tematicky do auta, zejména na delší nerušené cesty. Nebo když někam musíte sami a nemáte si s kým povídat. Jeremy/Zbyšek je dobrým společníkem.




 

Jeremy Clarkson

Čte: Zbyšek Horák

Vydal: OneHotBook, 2015



13 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page