top of page

Svět knihy – den 1 & dubnová rekapitulace

Začal veletrh Svět knihy, což je pro mě v podstatě vrcholná událost roku. Ne, že by to znamenalo, že až do vánočních výprodejů budu ležet v tom, co za čtyři dny přitáhnu domů a nekoupím si žádnou knihu nikde jinde (ehm), ale ta možnost vidět všechny známé lidi z knižní branže na jednom místě, ta je k nezaplacení (vlastně za 250,-).


Moje sobota bude věnovaná doprovodnému programu a pátek s největší pravděpodobností nakupování, čtvrtek byl spíš ve znamení okukování. A neměla jsem ani zdaleka tolik času, kolik jsem si původně plánovala. Přišla totiž další super nabídka jménem novinářská projekce nového slovenského filmu podle knižní předlohy Jozefa Kariky. Ano, hádáte správně, jde o Trhlinu a recenzi už teď najdete na FantasyMagu.


Předsevzetí první den nic nekupovat nakonec skončilo na stavu: jeden sešit u Galerie pastelky paní Brožové a vykrajovátko na cukroví ve tvaru lamičky (a ta se navíc stane dárkem). Mám ale spoustu katalogů a také skvělou žlutou tašku, odznáček a termohrnek s potiskem Audina od nejlepšího stánku na veletrhu, Audiolibrixu (termohrnek lze získat za nákup čtyř audioknih nebo členstvím v klubu).


V mém deníčku, kam jsem si vypsala mimo jiné zajímavé body programu na celé čtyři dny, se už teď hemží také nápady na knihy, které chci pořídit. Na předních příčkách se nachází například Nikdynoc nebo Kronovy děti, také budu muset doplnit sbírku Amuletů o druhý díl.



A teď ten duben


Tak jo, přiznávám, zapomněla jsem na měsíční shrnutí. Dala jsem si předsevzetí ohledně videí natáčet každý příspěvek co nejdřív po dočtení knihy. Až na tu úplně poslední (nebo možná poslední dvě) se mi to dařilo, doteď jsem se ale nedostala k tomu, abych všechny dílky dubnové mozaiky sesadila dohromady. Na výsledek jsem sama zvědavá.


Za duben jsem přečetla 5 knih (z toho 2 komiksy) a slyšela 4 audioknihy (z toho 1 dramatizaci). To znamená od začátku roku 43 dočtených titulů a stále se mi daří držet zhruba o 3 knihy nad plánem.


Z mého osobního ročního plánu: slovenské knihy stále 1/4, non-fiction stále 4/10 (ale jednu mám právě rozečtenou), Pratchettovky a knihovna 0 (sakra, musím už pohnout).


Namátkový výběr z nových knih:

  • Arabella z Marsu & Dívka ve věži – recenzáky od Knih Dobrovský, druhá zmíněná je pokračování Medvěda a Slavíka

  • Písečníci a bludný asteroid – objev z malého knihkupectví Křižovatka v Semilech, autor Václav Dvořák je z Libereckého kraje a knihu vydal vlastním nákladem

  • Než vystydne káva & Ve stínu hvozdu – někde jsem je koupila, ale už nevím kde

  • Smrt před Branami & Laserový muž – ty vím zcela přesně, kde jsem koupila, viz předchozí příspěvek na blogu


A také pár audioknih:

  • Hypnotizér & Praha NOIR – první jsem si koupila u Audiolibrixu, druhou k ní dostala zadarmo

  • Plavby "sebevrahů", Firewall, Tiché roky, Povídky podivných – opět se mi záhadně zjevily v mé poličce (děkuji OneHotBook)

  • Dívka, která upíjela měsíc – recenzák od Naposlech.cz

  • První dámská detektivní kancelář – za kredit v Audiolibrixu

  • Jedlová samota, Citlivý člověk – tohle jsem taky potřebovala, když už to získalo ocenění v Audioknize roku

  • Neuvěřitelná dobrodružství Sama Hollowaye – recenzák od Naposlech.cz

  • The Sorceress – aneb třetí díl Nicholase Flamela – kredit Audible

  • a opět také dvě knihy z výběru Audible Original: Elizabeth II a The Darkwater Bridge


Zajímavost měsíce:

Po předávání cen Audiokniha roku (kde jsem vystoupala na pódium, abych potřásla pravicí Taťjaně Medvecké) jsem byla spatřena, kterak po boku Lukáše Vavrečky popíjím alkohol na ulici. Tou dobou zrovna odjížděl Petr Čtvrtníček na svém epesním skládacím kole a zabírala ho při tom kamera České televize. Stála jsem v té chvíli asi dva metry za ním. Teď se o mně proslýchá, že jsem alkoholička, co flirtuje s cizími fešáky ;-)

 
5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page