top of page

Nekromant Johannes Cabal


Velmi zajímavý počin na pomezí steampunku, hororu a anglického ironického humoru. Naprosto netuším, v jaké době se příběh odehrává, vedle sebe se nacházejí parní vlaky a televize. Ale vůbec mi to nevadí!


Příběh není čtivý ve smyslu toho, že bych se od něj nedokázala odtrhnout, ale je to přesně ten typ, kdy se u čtení začnu nahlas řehtat, i kdyby to mělo být v přeplněném MHD.


Obrazy i slovní hříčky jsou brilantně vykreslené, někdy mě napadalo, kam až je to dílo autora a kde začíná počin překladatele.


Kniha dokonce obsahuje místa, zejména ke konci, kdy jsem nefandila Johannesovi, ale tomu druhému podivínovi. Podivné? Podle mě perfektně napsané.


Každá z výrazných postav má svůj vývoj a každý na první pohled nesouvisející, jakoby náhodně vložený lidský příběh se s Cabalem nějak protne.


Abych jen nevychvalovala: Johannes má rok na "uloupení" sta duší. Detailně jsou popsány pouze tři případy a jeden hromadný. Možná bych snesla i více stran (české vydání jich má asi o 60 více než anglický originál) s detailnějšími popisy jednotlivých tragických případů. Díky tomu ale zase kniha není přehnaně ukecaná. Každému dle vlastního gusta.


Ukázku z knihy si můžete zhlédnout a poslechnout ve videu:



 

NEKROMANT JOHANNES CABAL

Jonathan L. Howard

Vydal: Plus, 2012

ISBN: 978-80-259-0050-5

Překlad: Viktor Janiš


10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page