top of page

Když bohové dělají průsery


Znepřátelit si Afroditu je dost na houby. Zejména pokud jste Apollón, svůdník proměňující nic netušící cudné dívky ve stromy. Rodina řeckých bohů, z nichž většina jsou nevlastní bratři a sestry, žije v chátrajícím domě v Londýně současnosti, hádá se o jednu koupelnu a dálkový ovladač. Když však sourozenecká rivalita zahrnující pomstu a Erotův šíp zatáhne mezi božstva obyčejnou smrtelnici, začínají se dít podivuhodné věci. A taky průsery.

Tahle knížka je ideální čtení na pláž. Má zajímavý nápad, celkem lineární děj bez hlubokých myšlenek a končí happy endem. Styl je svižný, čtivý a kapitoly hezky ubíhají.

Příběh se točí okolo řeckých antických božstev (Diova parta), jež obývají rozpadající se dům v současném Londýně a i oni všichni tak nějak chátrají. Apollon se snaží rozjet šou ve stylu "volejte věštce", Eros se dal na křesťanství a Persefoně se čím dál méně chce vracet na zem z podsvětí. Zkrátka taková normální, poněkud rozhádaná rodinka. Co se stane, když se do takové božské domácnosti připlete smrtelná uklízečka, popisuje právě tato kniha. Je to takový ten příběh, co neurazí, ale ani nenadchne. Hrdinové se mnou rozhodně nepůjdou dál. I přes to je to příjemné prázdninové čtení.


 
Když bohové dělají průsery

Marie Phillips

​Vydal: Jota, 2008

ISBN: 978-80-7217-558-1

Překlad: Jaroslava Novotná


3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page