top of page

Kam že se podělo...

Kam že se podělo moje předsevzetí udržovat blog naživu, přečíst 123 knih za rok, dodržovat aspoň vlastní výzvu a starat se o Instagram?


Krize. Ať už ta středního věku, vyčerpání organizmu nebo ztráta motivace, o tom všem je tahle pozdně noční úvaha.


Takže kam že se podělo...


...moje mládí


Je mi přes třicet. Někdy se cítím stará, to když pozoruju současnou mládež, nerozumím jejich zálibám, slovníku, Tik Toku, módě. Jindy si zase připadám mladá, to když se moji vrstevníci baví o dětech, zatímco já tak akorát o videohrách. A pak mi dojde, že za chvíli budu příliš stará i na ty děti. A když se začnu bavit s partou pařanů a zjistím, že jsem tam skoro nejstarší. Meh.


...moje předsevzetí přečíst 123 knih


Na jaře, krátce před posledním příspěvkem na tomto blogu na dlouhou dobu, jsem se vrátila k hraní her. Už nějakou dobu recenzuju knihy pro FantasyMag a na začátku letošního roku se mi k tomu přidaly i hry, jmenovitě na Nintendo Switch, který jsem dostala zapůjčený pro recenzní účely. Zkoušela jsem i streamovat na Twitchi, ale příliš nezvládám hrát a zároveň reagovat na chat.


Takže pro videohry zbylo méně času na knihy. A pak přišla ta pravá čtecí krize. Čtení mi prostě přestalo jít a bavit. Takže jsem nyní ve stavu, kdy ze 123 přečtených knih mám 64, tedy polovinu ve třech čtvrtinách roku. Zkouším to dohnat komiksy, ale mám podezření, že do konce roku ani tu stovku nedám.


Bude ten letošní rok prvním rokem, kdy nesplním svou Goodreads Challenge?


...moje nadšení pro Instagram


Z kraje léta jsem vyzkoušela jistou instagramovou praktiku: akce follow za follow. Zpětně musím říct, že to nebyl úplně nejlepší nápad, ale zkušenost je nesdělitelná.


Ve zkratce jde o to, že se propojí několik set až pár tisíc lidí, kteří si během určeného času dají vzájemně follow. Lze tak získat během krátké doby pár set až tisíc followerů. Nevýhody jsou tyto: jsou lidi, co se na to vykašlou. Jsou lidi, co vám hned po akci dají unfollow. Spousta z nich je pro vás nerelevantní. Většina z nich jsou mama blogy. Pokud se účastníte více akcí, je pravděpodobné, že se brzy začnou účty opakovat. Budete mít vyšší počet "sleduji" než sledujících, z čehož stejně nekouká status influencera.


Strávila jsem pak poměrně dost času tím, že jsem vychytávala ty, kteří mě přestali sledovat. Zkoušela jsem to za pomoci externí aplikace, kterou však Instagram vyhodnotil jako bezpečnostní hrozbu, takže jsem se asi měsíc potácela mezi neustálými změnami hesla a rizikem banu.


K tomu všemu nemám knihy, které bych na profil přidávala, takže co s takovým Instagramem? Netvrdím, že končím úplně, ale pauza tam je, podobně jako tady na blogu.



...moje manželství


Přiznávám, zklamala jsem. Moje manželství končí a já z toho ani nejsem nešťastná. Jsem vděčná svému manželovi za ty společně strávené roky a krásné zážitky. Jsem ráda, že jsem poznala zrovna jeho a necítím zklamání, že jsem "svoje nejlepší roky" věnovala zrovna jemu.


Mám chuť a potřebu jít dál. A taky se trochu vracím. Mentálně se obracím do doby, kdy mi bylo 19 a právě tohoto muže jsem poznala. Byly v tom počítačové hry. Ty jsou nyní zpátky v mém životě a já díky nim poznala nového člověka, se kterým bychom se mohli vzájemně doprovázet dalšími roky života.


Ve hrách nám to docela klape. Má vyšší level, i když já mám více zkušeností, ale já mu kryju záda, taková je moje postava.


...moje práce


Jsou věci, které jdou zařídit překvapivě rychle. Teprve začátkem srpna jsem v práci, tedy Městské knihovně v Praze, oznamovala mou aktuální životní situaci. A není ani polovina října a já jdu podepisovat novou pracovní smlouvu - do Krajské knihovny ve Zlíně.


Nechci se vzdávat knihovnictví, protože cítím, že tady mám už jisté povědomí o tom, co dělám, i když nevykonávám ryze knihovnickou profesi. Dělám všemožné věci okolo, které by se daly shrnout písmeny PR. A budu v tom pokračovat, jen o pár set kilometrů dál.


A teď už se jen musím naučit místopis a některé krajově specifické výrazy :-)


...moje nadšení pro blogerskou výzvu


Zkusila jsem to, ale nemám nikoho, s kým bychom se hecovali a podporovali. A tak bylo dost snadné se na to vykašlat. Kdo ví, možná do konce roku ještě nějaké z vlastních předpřipravených témat přidám, ale lámat na sílu to nebudu a příští rok novou výzvu nechystám.




44 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page